Amikor nincs idő vagy kedv a hosszas főzőcskézéshez, ez a recept mindig beválik. 20 perc alatt elkészül és egy család is jól lakik belőle.

Fokhagymás grill csirkemell 20 perc alatt

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Fokhagymás grill csirkemell 20 perc alatt

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek friss rozmaring
  • 2 ek citromlé
  • 6 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  2. Az apróra vágott rozmaringot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagymával és az olajjal.
  3. A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd tegyük bele egy edénybe. 
  4. Öntsük rá a húsra az olajos pác felét és hagyjuk pihenni, amíg felfűt a grill.
  5. Amikor már forró a grill, tegyük fel a rácsokra a csirkét sülni.
  6. Süssük addig, amíg szinte teljesen átsül, tehát mindkét oldalán fehérré válik a hús. Csak ekkor fordítsuk meg.
  7. Ha a hús eddig sült oldala szép pirosas, jól időzítettünk. Ezután már elég 1-2 perc, hogy ez az oldal is megpiruljon.
  8. Tálaláskor locsoljuk meg a húst a maradék páclével.