Nagyon egyszerű pác, amit könnyű összeállítani, és a sütés is rekord idő alatt megvan.

Grillezett gyors csirke

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett gyors csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke comb
  • 240 ml ananászlé
  • 120 ml szójaszósz
  • 120 g barna cukor
  • 80 ml ketchup
  • 60 ml alaplé
  • 2 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű edényben keverjük össze az ananászlét, a szójaszószt, a cukrot, a ketchupot, az alaplét, a gyömbért reszelve és a fokhagymát apróra vágva.
  2. Egy kisebb edénybe vegyünk ki 2 dl-t a hús lekenéséhez.
  3. A pác többi részét pedig öntsük rá a csirkecombokra és tegyük félre pihenni.
  4. Melegítsük fel a grillt közepes hőfokra.
  5. A csirkéket tegyük fel a grillre és oldalanként 6-8 perc alatt süssük ropogósra.
  6. Időnként kenjük le a maradék páccal a húst sülés közben.