Egy kellemesen fűszerezett, éppen csak csípős csirkecomb recept, amiből rögtön lehet dupla adagot készíteni!

Gyömbéres grillezett csirke combok

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Gyömbéres grillezett csirke combok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 kk szezámmag
  • 1 kk gyömbér
  • 1 kk chili paszta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Állítsuk össze a pácot egy nagyobb tálban.
  3. Ehhez keverjük el a cukrot a szójaszósszal, a karikákra vágott hagymával, a szezámmaggal, a reszelt gyömbérrel, a chili pasztával, a szezámolajjal és a zúzott fokhagymával.
  4. A megtisztított és bőrétől megfosztott csirkecombokat pácoljuk be.
  5. Amikor felmelegedett a grill, mehetnek fel a combok. Oldalanként 4-6 perc alatt süssük teljesen át a húst.