Az ananászos pizza megosztó ugyan, de ha szereted az édes-sós kontrasztját az ételekben, akkor a Hawaii hamburgert is ki kell próbálnod.

Hawaii hamburger

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Hawaii hamburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 1 db ananász
  • 2 ek méz
  • 2 ek citromlé
  • 120 g lekvár
  • 2 marék saláta
  • 1 db lilahagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 4 db Hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
  2. Egy kis edényben keverd össze a lekvárt, a mézet, a citrom levét és ha gyerekek nem esznek majd belőle, két kanál jó minőségű whiskey-t is adhatsz hozzá.
  3. Forrald össze ezt a mázat, amíg egy kicsit besűrűsödik, majd tedd félre hűlni.
  4. Közben az ananászt vágd karikákra és vékonyan vond be a gyümölcsöket a lekváros mázzal.
  5. Ha ezzel megvagy, grillezd az ananászt körülbelül 5 percig oldalanként, hogy megkaramellizálódjon és megjelenjenek a grilljelek a gyümölcsön.
  1. A húst ízesítsd sóval és borssal, készíts belőlük húspogácsákat, majd tedd fel a grillre. Először direkt sütéssel pirítsd meg, majd egy kicsit hidegebb részen, süsd a kívánt állagig. Oldalanként 5-5 perc elég kell, hogy legyen.
  2. Az utolsó pár percben a húst is megkenheted a mázzal.
  3. Ha ez is kész, már csak a hamburger összeállítása maradt: a zsemléket kend le egy kevés mázzal, majd töltsd bele az ananászt, a húst, a salátát és a hagymát. Aki a csípőset szereti, egy kis erős paprikát is tehet bele, így még komplexebb ízélményben lesz része.