A csirkeszárnyak elkészítésének számtalan módját ismerjük. Most megmtatunk egyet, ami feledhetetlen lesz, mindemellett rém egyszerű.

Grillezett Joghurtos csirkenyársak citromlével

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett Joghurtos csirkenyársak citromlével

írta: Vezse Roland

Hozzávalók:

  • 700 g csirkemell vagy comb filé
  • 120 ml joghurt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • fél kk kömény
  • 1 kk koriander
  • 1 kk füstölt paprika
  • fél kk cayenne bors
  • 1 db citrom leve és héja
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • fél kk fahéj

Elkészítés:

  1. A csirkét vágjuk fel egyforma, falatnyi darabokra.
  2. A többi hozzávalóból (kivéve a citrom levét) készítsük egy sűrűbb pácot.
  3. Ebbe a pácba forgassuk bele a csirkét, alaposan keverjük el, majd pihentessük a hűtőbe a sütésig.
  4. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  5. Sütés előtt a csirkét vegyük ki a hűtőből és szúrjuk fel őket nyársra úgy, hogy még érjenek egymáshoz, de ne legyenek nagyon szorosan. (Ha fa nyársat használunk, azt áztassuk be a sütés előtt langyos vízbe.)
  6. A nyársakat süssük 3-4 percig, majd fordítsunk rajta egyet és süssük újra ennyi ideig. Amikor minden oldala megpirult egyenletesen, tálalhatjuk is.
  7. Kínálás előtt locsoljuk le a húsnyársakat a citromlével.