Krumpli saláta bárányhússal

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 4

Krumpli saláta bárányhússal

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1,3 kg bárányhús
  • 60 ml olaj
  • 150 ml olívaolaj
  • 80 ml limelé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss menta
  • 4 db tojás sárgája
  • 900 g újburgonya
  • 2 db piros paprika
  • 450 g spárga
  • 30 g metélőhagyma

Elkészítés:

  1. Az újkrumplit főzd meg az oldalégőn, majd öntsd le róla a vizet és a nagyobb darabokat vágd fel falatnyi darabokra.
  2. A krumpli után a spárgát is tisztítsd meg és blansírozd. A pár perces forró vizes fürdő után tedd a spárgákat jeges vízbe, majd egy papír segítségével töröld le róluk a vizet.
  3. A grillt melegítsd elő, majd rakd fel a piros paprikákat sülni. Ehhez olajozd be őket egy kis olajjal és tedd őket a rácsra. Miután minden oldalát átsütötted (forgatásokként 5 perc), tedd őket papírzacskóba hűlni.
  4. Miután kihűltek a paprikák, dörzsöld le a héjukat és vágd őket kisebb darabokra.
  5. A grillt állítsd magas fokozatra, olajozd be a grillt, és tedd fel sülni a bárányfilét. Oldalanként 2-3 perc elég neki. Kihűlés után szeleteld fel kisebb adagokra.
  6. A saláta öntet elkészítéséhez a tojássárgákat, a fokhagymát és a lime levet tedd egy aprítóba és fél perc alatt keverd össze őket.
  7. A maradék olajat (kb. 120 ml) vékony sugárban öntsd a szószhoz, miközben a gép folyamatosan forog.
  8. Végül ízesítsd sóval és borssal.
  9. A tényérra elhelyezett bárányt, paprikát, krumplit és spárgát locsold meg az öntettel és szórd meg friss metélőhagymával.

Extra tippek:

  • A friss bárány helyett használhatsz más receptből megmaradt sült báránymaradékot, azzal is finom a recept. Egy kicsit grillezd át, ha szükséges.
  • Ha az aprítódba nem tudod beleönteni az olajat, használhatsz helyette egy egyszerű tál és kézi vagy merülő mixer kombinációt.