Ezt az ételt erre a versenykiírásra készítettem el!

Nyereg rib eye baconnal sajttal töltött cukkinis burgonyás hengerrel, grillezett szines paprikával

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 4

Nyereg rib eye baconnal sajttal töltött cukkinis burgonyás hengerrel, grillezett szines paprikával

írta: Táncos Bence

Hozzávalók:

  • 40 dkg rib eye steak
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 10 szelet cheddar sajt
  • 30 dkg bacon
  • 3 db trikolor paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • 20 g füstös maldon sópehely
  • 20 g színes bors
  • 30 dkg koktél paradicsom

Elkészítés:

A marhahúst sütés előtt legalább egy órával kivesszük a hűtőből. 

Közben a burgonyát megtisztítjuk lereszeljük a megmosott cukkinivel, és tojással sóval borssal, kicsi liszttel palacsinta szerű tésztát keverünk belőle, amit a rácson szilikonlap segítségével vékonyan elkenve megsütünk. Alufóliára tesszük, sajtot bacont teszünk rá, és szorosan feltekerjük.

Közben a színes paprikákat daraboljuk és a koktélparadicsomokat kettévágjuk. A szobahőmérsékletű húsunkat kicsit megkenjük olívaolajjal, majd a forró rácsra tesszük egy-egy percig sütve közbe megszórjuk füstös maldon sóval és színes borsot őrölünk rá.

Utána alufóliába tesszük fűszervajat dobunk rá és addig tartjuk a grillen, míg a hús maghőmérséklete 53-54 fokos nem lesz. Akkor levesszük, és pihentetjük.

Közben a paprikákat és a paradicsomot meggrillezzük, és tálalhatunk is. A feltekert cukkinis burgonya tekercset akár tönkökre, akár szeletbe vágjuk. Mellé a grillezett paprika, a rib eye steak és a kakukkfüves koktélparadicsom kerül a tányérra.