Paprikás-tejfölös oldalas grillezett lecsóval és parázsban sült burgonyával

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 2

Paprikás-tejfölös oldalas grillezett lecsóval és parázsban sült burgonyával

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 4 ek piros paprika
  • 5 dl tejföl
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • fél db citrom leve
  • 4 db paradicsom
  • 4 db zöldpaprika
  • 15 dkg szalonna
  • 1 db hagyma
  • 60 dkg krumpli
  • 2 ek sertészsír
  • 2 ág rozmaring
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. Az oldalast a csontoknál elvágjuk. A tejfölt elkeverjük a darált paprikával, citromlével, sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a húsokat, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Közepesen forró parázs felett ¾-1 órát sütjük, közben többször forgassuk, kenegessük a paprikás tejföllel.
  3. Közben elkészítjük a lecsót: a paradicsomokat és paprikákat falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát durvára aprítjuk, a szalonnát felcsíkozzuk, egy tálba összekeverjük. Egy nagyjából félméteres alufólia-darabot félbehajtunk, közepére kanalazunk pár ek-lal a keverékből. Közvetlen sütés előtt megsózzuk, -borsozzuk, meghintjük pirospaprikával. Behajtjuk a fólia széleit, összenyomjuk.
  4. A krumplikat hosszában bevágjuk, de ne vágjuk át teljesen, csak annyira, hogy kicsit ki tudjuk nyitni. Belenyomunk pár levél rozmaringot, fél kk zsírt és kevés sót, egyenként szintén alufóliába csomagoljuk.
  5. Mikor a hús már nagyjából félig megsült, a parázsba dobjuk a krumplikat, a lecsóbatyukat pedig a rácsra tesszük. Ezek mérettől függően kb. fél óra alatt készre sülnek.
  6. Tálaláskor kibontjuk a fóliákat, tányérra szedjük a lecsót és a krumplit, ráültetünk pár db húst. A tetejét tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.

Extra tippek:

  • A fóliás csomagot óvatosan bontsd ki, mert a batyuból kicsapó gőz forró!

 

A hús lekenéséhez használ szilikon fejű ecsetet.