A különleges ízesítésű pác csirkével és gombával is tökéletesen  működik.

Perui grillezett csirke

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Perui grillezett csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g csirke (mell és comb)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 kk méz
  • 1 ek kömény
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk koriander
  • 1 kk oregánó
  • 1,5 kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A páchoz minden hozzávalót (a csirkén kívül) alaposan keverjünk össze a zúzott fokhagymával.
  3. Az egyneműre kevert pácba forgassuk bele a tisztított, csontozott csirkerészeket és hagyjuk állni, amíg a grill elég forró nem lesz.
  4. Tegyük fel a grillre a húst és mindkét oldalon pirítsuk le, spatulával kicsit lenyomva a darabokat.
  5. Amikor ez megvan, tegyük a grill hűvösebb részére a húst és süssük át teljesen 15-20 perc alatt.
  6. Rizzsel és quacamoléval tálaljuk.