Sertésszeletek mézes pácban

Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézség: 3

Sertésszeletek mézes pácban

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 8 db sertésszelet
  • 60 ml méz
  • 2 ek olaj
  • 1 ek almaecet
  • 1 tk őrölt kömény
  • fél tk chili pehely
  • 8 g só
  • 5 g bors

Elkészítés:

  1. A pác összeállításával kezd a sütést. Egy kisebb tálban keverd össze a lágy mézet, az olajat, az alma ecetet, a köményt és a chili pelyhet.
  2. A vékony sertésszeleteket mindkét oldalon sózd és borsozd, majd tedd bele őket egy zárható zacskóba és öntsd rájuk a pácot. Jól zárd le a zacskót, és tedd félre pihenni a húst szobahőmérsékleten legalább 1 órára.
  3. Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
  4. A húst vedd ki a pácból. (Egy kevés sót vagy borsot még ezen a ponton addhatsz hozzá.)
  5. Helyezd a szeleteket a grillre és süsd addig a húst, amíg el nem kezd leválni a sütőlapról. (4-5 perc.)
  6. Ezután fordítsd meg a sertéshúst és újabb 3-4 percig süsd a szeleteket.
  7. A grillről levéve, a hús szinte azonnal tálalható.

Extra tippek:

  • Ha csípősebben szeretnéd a húst, a chili pehely mellé tegyél még 1 kiskanál erőspaprika krémet is a pácba.
  • A gyorsan elkészíthető húst grillezett zöldségekkel vagy krumplipürével tálald.
  • A receptet akár a sütés előtti napon is előkészítheted. Ekkor a bepácolt húst hűtőben pihentesd, majd a sütés előtt 1 órával vedd ki, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.

 A hús grillezéséhez, használj öntöttvas sütőlapot.