Ha nem fél egy kis erőstől, akkor a jalapeno paprikát is tartalmazó burgert önnek találták ki. Ez biztosan átmelegíti egy hűvös őszi napon.

Tüzes marhaburger

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Tüzes marhaburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db jalapeno paprika
  • 8 db zsemle
  • fél marék cilantro
  • 180 g cheddar sajt
  • 5 g kömény
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edénybe keverjük össze a darált húst a köménnyel, a sóval, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott cilantróval.
  2. Végül dolgozzuk bele a reszelt sajtot és a felaprított jalapeno paprikát is.
  3. A húst osszuk nyolc egyenlő részre, és formáljunk belőlük húspogácsákat.
  4. Közepes hőmérsékletre melegítsük elő a grillt.
  5. A rácsokat kenjük le olajjal, és a húspogácsákat tegyük fel a nyársra.
  6. Pirítsuk meg mindkét oldalukat 2-2 percig.
  7. Ezután vegyük lejjebb a hőfokot alacsony hőmérsékletre és süssük újabb két percig a hamburgert oldalanként.
  8. A sütési idő vége felé a félbevágott zsemléket is felhelyezhetjük a rácsra, hogy kissé megpiruljanak.
  9. Salátával és a kedvenc szószunkkal tálaljuk a csípős burgert.

Extra tippek:

  • A recepthez a jó minőségű húsmarha nyaka, szegye vagy lapockája is jó, de akár combból is készülhet a burger.
  • Ha szárazabb lenne a hús, akkor kerülhet bele külön darált szalonna, hogy meglegyen a fogás zsírtartalma és ne száradjon ki sütés közben a húspogácsa.
  • A húspogácsa formázásakor érdemes egy mélyedést a közepébe nyomni, hogy sülés közben kisimulhasson a hús és ne púposodjon fel a rostok összeugrásakor.