A bbq borda mindig jó ötlet, ha van elég időnk. A házi fűszerkeverékkel tökéletesen a saját ízlésünkhöz igazíthatjuk az ételt.

Bbq borda házi szárazpáccal

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: 4

Bbq borda házi szárazpáccal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db marha borda
  • 1 ek folyékony füst
  • 1 ek mustár
  • 1 ek csípős pirospaprika
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk fokhagyma só
  • fél ek száraz mustár

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 135 fokra.
  2. A bordákat készítsük elő fűszerezésre. Távolítsuk el az ezüstös hártyát a húsról és vágjuk akkora darabokra, amekkora kényelmesen elfér a grillen és könnyen tudjuk kezelni.
  3. Egy kisebb tálkában keverjük el a mustárt és a folyékony füstöt, majd ezzel kenjük le a húsok mindkét oldalát.
  4. Keverjük össze a száraz hozzávalókat is egy másik edényben és ezzel is fűszerezzük bőségesen a bordákat.
  5. A bordákat csomagoljuk fóliába és tegyük fel őket sülni 3 órára.
  6. Ezután vegyük le a fóliát a húsról, emeljük meg a hőfokot 180 fokra és pirítsuk így az utolsó órában, amíg teljesen átsül és a hús már leesik a csontról.
  7. Ha szeretnél bbq szószt is használni, akkor fél órával a sütés vége előtt kend le a húst vele.
  8. Amikor lejárt a sütési idő és megpuhult a hús, vegyük le és pihentessük legalább 20 percet letakarva a felvágás előtt!