A hamburger egy nagyon kedvelt étel, és ha azt minőségi alapanyagokkal készítjük, kifejezetten egészséges is lehet. Ezen felül nagy előnye a variálhatósága is, hiszen szinte bármit tehetünk még a hús mellé.

Körtés kéksajtos hamburger Ofyr fatüzelésű grillen

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Körtés kéksajtos hamburger Ofyr fatüzelésű grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 600 g Marhadarált (nyak)
  • 4 db Hamburger zsemle
  • 1 db paradicsom
  • 1 db római saláta
  • 2 db körte
  • 100 g Kék penészes sajt
  • 20 g ketchup
  • 2 teáskanál Worcestershire szósz
  • 2 evőkanál csemege uborka leve
  • 80 g majonéz

Elkészítés:

 

A húst lazán összekeverem, nem szabad gyúrni, mert akkor tömör állagú lesz és kevésbé lesz szaftos Fűszerezéshez csak sót és borsot használok.

Miután a grill felmelegedett, a hús pogácsák mindkét oldalát megsütöm, nagyjából 3-3 perc alatt, ügyelve hogy a közepe rózsaszín maradjon. Közben a hamburger zsemléket megpirítom és a körtét és megsütöm.

A burger összeállításánál a bucik alját és tetejét egyaránt megkenem a ketchupból, majonézből worcestershire szószból és a csemege uborka levéből kevert hamburger szósszal. Salátalevelet, paradicsomot teszek még bele és a forró körte és a húspogácsa közé teszem a kéksajtot, hogy kicsit megolvadjon és krémes legyen.