Olcsó, friss és könnyen elkészíthető köret, ami fűszerekkel még tovább variálható. Tavaszra, nyárra igazi telitalálat.

Grillezett póréhagyma citrommal és parmezánnal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett póréhagyma citrommal és parmezánnal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db póréhagyma
  • 1 ek olívaola
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek parmezán sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A póréhagyma szárát vágjuk le, hogy csak a tömött része maradjon, és távolítsuk el a bojtos gyökereket is.
  3. Az így kapott zöldséget vágjuk 5-8 cm-es darabokra, majd azokat még hosszában félbe.
  4. Mossuk meg őket alaposan, hogy minden szennyeződést eltávolítsunk, és itassuk le a nedvességet.
  5. A hagymákat kenjük le olajjal, és mehetnek is fel a grillre pár percre.
  6. Amikor megjelennek rajtuk a grilljelek mindkét oldalon, vegyük is le és azonnal locsoljuk meg a citromlével, szórjuk meg a sóval, borssal és parmezánnal.