Látványos előétel ez az egyszerre sós, édes és erős grillfogás. Ízekben gazdag, ezért dupla adaggal érdemes dolgozni, mert olyan gyorsan elkapkodják majd.

Krémsajttal töltött jalapeno falatkák

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Krémsajttal töltött jalapeno falatkák

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 24 db jalapeno paprika
  • 200 g sajt
  • 100 g krémsajt
  • 12 szelet bacon

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze a krémsajtot a reszelt sajttal.
  2. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  3. A paprikákat vágjuk félbe és a kívánt erősséget állítsuk be a magház és az erek kivágásával vagy éppen megtartásával.
  4. A félbevágott paprikákat töltsük meg a sajtos keverékkel.
  5. A bacont vágjuk félbe, majd tekerjük a sajttal töltött és újból egésszé formált paprikák köré. Ha szükséges, akkor egy fogpiszkálóval rögzítsük a bacont.
  6. A paprikát tegyük fel a grillre és 10 perc alatt süssük ropogósra a bacont. Ennyi idő alatt a sajt megolvad és a paprika is megfonnyad egy kicsit. 
  7. Forgassuk gyakran, hogy minden oldalról teljesen átsüljön.
  8. Tejföllel, esetleg quacamoléval kínáljuk.