Paradicsomos saláta grillezett sajttal és kenyér kockákkal. Egy gyors és nem túl nehéz ebédnek tökéletes, ha éppen egy hús mentes változatot keresünk.

Paradicsomos saláta grillezett halloumival

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Paradicsomos saláta grillezett halloumival

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db uborka
  • 6 db paradicsom
  • 200 g halloumi sajt
  • 4 ek olívaolaj
  • fél db lila hagyma
  • 3 szelet kenyér
  • 1 zacskó görög saláta öntet
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. Az uborkát vágjuk vékony szeletekre. A paradicsomokat pedig kisebb kockákra.
  2. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  3. A sajtot vágjuk 1 cm-es hasábokra és kenjük le mindenhol olívaolajjal.
  4. A kenyér szeleteket is vágjuk fel kockára és ugyancsak olajozzuk le őket.
  5. Mindkettő mehet fel a grillre, hogy 2-3 perc alatt megpirítsuk őket.
  6. Egy nagyobb tálba tegyük bele az uborkát, a paradicsomot, a sajtot és a kenyérkockát. Majd mehet hozzá a vékony szeletekre vágott hagyma is.
  7. Locsoljunk rájuk egy keveset az öntetből, adjuk hozzá a friss bazsalikomot aprítva, majd sózzuk az egész salátát.
  8. Rázzuk össze az egészet óvatosan és azonnal fogyasszuk.