A Cubano szendvics igazi klasszikus, amit most burgerként készítünk, de a meghatározó alapanyagok most sem maradhatnak ki.

A Cubano szendvics burger változata

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

A Cubano szendvics burger változata

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g darált marhahús
  • 250 g darált sertéshús
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk fokhagymás só
  • fél kk bors
  • 100 ml majonéz
  • 60 ml mustár
  • 8 szelet sajt
  • 8 szelet sonka
  • 4 db csemege uborka
  • 4 db mini bagett

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy tálban keverjük össze  két darált húst, adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát só és a bors felét. Dolgozzuk össze alaposan, majd osszuk négy részre.
  3. Készítsünk a húsból négy húspogácsát és már mehetnek is fel a grillre.
  4. Oldalanként 5-7 percig süssük.
  5. Amíg sül a hús, készítsünk mártást a majonézből, mustárból, a maradék fokhagymás sóból és borsból. Jó alaposan keverjük ki, majd kenjük meg a félbevágott bagettek belsejét vele.
  6. A szendvicsekbe osszuk el a sonkát, a sajtot, majd a szeletelt uborkákat. Végül pedig a húspogácsát is tegyük bele.
  7. Tálalás előtt még menjenek vissza a grillre, hogy a kenyér ropogósra süljön és a sajt is megolvadjon (4-6 perc). Sütés közben egy kicsit nyomjuk is le a szendvicseket, hogy jól összeérjenek az ízek.