Füstölt sertés szűz édes és sós. házi készítésű fűszerkeverékkel és bbq szósszal.

Édes-sós sertés szűz

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: 4

Édes-sós sertés szűz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db sertés szűz
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek kömény
  • 1,5 kk pirospaprika
  • negyed kk cayenne bors
  • 1,5 kk chili por
  • 60 ml bbq szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a smokert 100-105 fokra.
  2. A fűszereket keverjük össze.
  3. A húst készítsük elő, vágjuk le róla a felesleges zsiradékot és fűszerezzük be alaposan.
  4. Tegyük a húst a smokerbe és süssük 2 és fél órán keresztül. (A sütési idő a sertésszűz méretétől függően nőhet egy kicsit. Ha a hús belső hője elérte a 63 fokot, akkor biztos átsült.)
  5. Ekkor kenjük rá a bbq szószt és süssük további 30 percig. 
  6. Ha elkészült a hús, vegyük le a grillről és felvágás előtt pihentessük 15 percet.