Ízletes sertés szelet házi készítésű fűszervajjal.

Sertés szelet fokhagymás fűszervajjal

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 4

Sertés szelet fokhagymás fűszervajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 kg sertés szelet
  • 120 g vaj
  • 3 ek friss petrezselyem
  • 3 ek friss koriander
  • 1 fej fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A sertésszeleteket bőségesen sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
  2. A vajat melegítsük szobahőmérsékletűre.
  3. Aprítsuk fel a zöldfűszereket és a fokhagymákat.
  4. Egy kézi mixer segítségével keverjük ki a vajat a zöldfűszerekkel és a fokhagymával.
  5. Egy folpack segítségével formázzunk belőle hengert, majd tegyük a hűtőbe pihenni.
  6. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  7. A húsokat süssük oldalanként 3-5 percig.
  8. Amikor belül is átsültek a húsok, vegyük le őket a grillről és pihentessük 10 percig.
  9. A már megdermedt vajat szeleteljük fel és minden hússzeletre tegyünk egy vajkarikát.
  10. Tegyük vissza 1 percre a grillre, majd zöldségekkel tálaljuk.