Sovány sertésborda (Spare ribs)

Elkészítési idő: 135 perc
Nehézség: 3

Sovány sertésborda (Spare ribs)

írta: Vezse Roland

Hozzávalók:

  • 6 db hátsó malac bordák
  • grill fűszerkeverék
  • BBQ szósz
  • fokhagyma
  • rozmaring
  • sör
  • 250 ml almalé

Elkészítés:

  1. Távolítsuk el az ezüst hártyát a Spare Ribs-ről egy villával.
  2. A bordákat a fűszerekkel jól bedörzsöljük, és körülbelül 4 órán át pihentetjük a bordaállványban.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 160 ° C)
  4. Helyezzük a Spare Ribs-eket alumínium tálcára és azt egy alumíniumfóliára.
  5. Tegyük a rozmaringot és a fokhagymát a tál alá, majd töltsük ki a sört és az almalét. Zárjuk be jól.
  6. Grillezzük a bordákat kb. 2 órát.
  7. Kenjük le a bordákat BBQ mártással és grillezzük további 15 percig.

forrás: Masterbuilt