A tortillába töltött csirke fajita tökéletes egy hétvégi ebédnek vagy vacsorának.

Csirke fajita

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Csirke fajita

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 2 db lime
  • 60 ml ananászlé
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kömény
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A fokhagymát vágjuk apróra.
  2. Tegyük egy tálba az olívaolajat, a két lime kifacsart levét, az ananászlét, a szójaszószt, a köményt, a paprikát és a sót, borsot. Keverjük össze alaposan az egészet.
  3. A csirkéket vágjuk ujjnyi vastag csíkokra és adjuk a páchoz. Jól forgassuk meg benne, majd lefedve, tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
  4. Melegítsük elő a grillt, amíg pihen a csirke.
  5. Amikor a grill meleg, tegyük fel a csirkéket a grill lapra és 10 perc alatt pirítsuk meg az egészet.
  6. Zöldségekkel és tejföllel töltsük tortillába.