Egészséges köret, ami különleges ízeivel teszi feledhetetlenné a kelbimbót!

Barna vajas kelbimbó

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Barna vajas kelbimbó

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g kelbimbó
  • 4 ek vaj
  • 100 g törökmogyoró
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 1 kk citromjéj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A kelbimbót mossuk meg és a nagyobb darabokat vágjuk ketté.
  3. A vajat tegyük fel egy serpenyőben olvadni és vegyük lejjebb közepes hőfokra. (Ha van oldalégő, akkor ezt a műveletet ott is csinálhatjuk.)
  4. Ahogy olvad a vaj, folyamatosan keverjük, nehogy megégjen. Amikor felhabzik a vaj, folytassuk a keverést. Ahogy csökken a habzás, látni fogjuk, ahogy a vaj elkezd barnulni és az illata is picit megváltozik. Egészen addig pirítsuk a vajat, amíg egyenletes barna színt nem kap, majd gyorsan vegyük le és öntsük át egy nagyobb edénybe.
  5. Adjuk a vajhoz a kelbimbót, a durvára tört mogyorót és fűszerezzük a sóval, borssal.
  6. Rázogassuk össze az egészet, majd tegyük fel a grillre sütni az egészet egy serpenyőben vagy grill lapon.
  7. Süssük körülbelül 10 percig az egészet, időnként kavarjunk egy kicsit bele, hogy egyenletesebben piruljon.
  8. Amikor levesszük a grillről a köretet, szórjuk meg a reszelt citromhéjjal és még melegen kínáljuk.