Gyors köret, ami egészséges, jól mutat a tányéron és a húsimádóknak baconnel is kínálható.

Grillezett ceruza bab

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett ceruza bab

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g ceruza bab
  • 1 db citrom
  • 3 ek olívaolaj
  • 250 g ricotta
  • 1 kk só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A ceruza babokat tegyük zöldségkosárba (vagy készítsünk belőlük kisebb rőzséket egy fél baconnel rögzítve a közepükön).
  3. Tegyük fel a babokat a grillre és süssük őket 8 percig, amíg megpirulnak.
  4. Közben a ricottát keverjük ki az olajjal, a só 3/4-ével és a citrom héjával. (Tehetjük aprítóba, hogy jobban összekeveredjenek az ízek.)
  5. Az elkészült ricottát terítsük szét a kínáló tálon, és erre halmozzuk a babokat.
  6. Locsoljuk meg citromlével, sózzuk és borsozzuk az egészet.