Hús nélküli tortilla változat, amivel fél óra alatt egészséges vacsorát tálalhatsz a családnak.

Grillzöldséges quasadilla

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillzöldséges quasadilla

írta: Vezse Roland

Hozzávalók:

  • 100 g kukorica
  • 1 db cukkini
  • 1 csokor újhagyma
  • 300 g sajt
  • 4 ek olaj
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 4 db tortilla

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas/közepes hőre.
  2. A cukkinit és a hagymát vágjuk falatnyi darabokra.
  3. Adjuk hozzá a kukoricát, majd az egészet locsoljuk le 2 evőkanál olajjal és vonjuk be a zöldségeket a zsiradékkal.
  4. Sózzuk, borsozzuk a zöldségeket.
  5. A meleg grillen egy kosárban süssük 10 perc alatt aranybarnára a zöldség mixet, majd tegyük félre hűlni.
  6. A tortillákat terítsük le egy egyenes felületre. Az egyik felére halmozzunk a zöldségekből, majd a sajtból. Hajtsuk félbe a tortillát, hogy töltött félholdakat kapjunk.
  7. Ezután egy felforrósított serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat, és amikor az is felmelegedett, süssük meg egyszerre két félbehajtott tortillát.
  8. Ekkor már gyorsan elkészül az étel, oldalanként 1-1 perc elég neki, hogy megolvadjon a sajt és megpiruljon a tészta.
  9. Az utolsó két tortillát süssük meg ugyanígy. Amikor elkészült vágjuk három cikkelyre és salsával, friss salátával vagy a kedvenc szószunkkal tálaljuk.