A sült húsok mellé ideális köret a lédús, szaftos és ízekben gazdag coleslaw saláta. Különösen jól jön akkor, ha a húsokat egy kissé csípősre készítetted, mert a saláta majd segít lehűteni a helyzetet.

Íróval készített coleslaw saláta grill húsokhoz

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Íróval készített coleslaw saláta grill húsokhoz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1 db répa
  • 8 db retek
  • 1 db lilahagyma
  • 180 ml majonéz
  • 120 ml író
  • 1 ek almaecet
  • 1 kk mustár
  • fél kk só
  • fél kk fekete bors

Elkészítés:

  1. Mivel a salátához nem kell bekapcsolni a grillt, ezért akár a grillezés előtt egy nappal is elkészíthető. Még jót is tesz neki az egy éjszaka a hűtőben.
  2. A káposztát reszeljük le. A színesebb végeredmény kedvéért használhatunk lila és sima káposztát vegyesen.
  3. A vékonyra vágott káposztát keverjük össze a julienne-re vágott répával, retekkel és hagymával.
  4. Egy kisebb edényben keverjük össze a több hozzávalót és jól dolgozzuk el a szószt, hogy egységes legyen.
  5. Aki szeretné egy kicsit csípősséget is belevinni, adhat a szószhoz egy kevés cayenne borsot.
  6. Ebbe az írós keverékbe forgassuk bele a zöldségeket, jól keverjük meg, majd műtőben pihentessük a tálalásig.