A grillezett brokkoli friss íze sült narancs és pirított mandulával kiegészítve egy ízletes téli köret húsok vagy sajtok mellé.

Narancsos brokkoli köret

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Narancsos brokkoli köret

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 fej brokkoli
  • 50 g mandula
  • 1 db narancs
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 ek juharszirup
  • 1 ek mustár
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • 2-3 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A brokkolit szedjük rózsáira és hosszában vágjuk őket félbe.
  3. Tegyük egy nagyobb tálba a brokkolikat és locsoljuk meg a napraforgó olajjal, és sózzuk meg alaposan.
  4. Egy grillkosárba téve mehetnek is fel a brokkolik a grillre 10-15 percre, hogy szépen megpiruljanak.
  5. Közben az oldalégőn egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mandulákat, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Amíg sül a brokkoli (időnként mozgassuk meg), addig készítsük el a vinaigrette mártást a körethez. A narancs felének héját reszeljük le és tegyük egy kisebb tálkába, majd vágjuk félbe a narancsot.
  7. Az egyik felet, húsával lefelé pirítsunk meg a grillen 4-5 perc alatt. A másik felet tegyük félre a tálaláshoz.
  8. A megsült és kicsit visszahűlt narancsot facsarjuk ki, majd a levet keverjük össze az olívaolajjal, a juharsziruppal és a mustárral.
  9. A kész brokkolikat tálalásnál locsoljuk meg a narancsos vinaigrette mártással, szórjuk meg pirított mandulával, narancshéjjal és ízesítsük sóval, borssal.
  10. A maradék fél narancsot szeleteljük fel és díszítésként használjuk a tálalásnál!