Játék a padlóval

Miért is kellene, hogy egyszínű legyen a padló? Ugyanaz a típus többféle színállásban sokkal érdekesebb lehet, akár ha az árnyalatokat kevergetjük, akárha kontrasztos megjelenésű látványt szeretnénk. 


A színárnyalatok vegyítése több lehetőséget enged meg, mert belesimul a szoba összképébe, nem okoz fejfájást, ha  hozzá illő, mintás szőnyeget is terítenénk a lábunk alá. 

Ezzel szemben a kontrasztos padlóminta nagyon  markáns, épp ezért nem tűri a konkurenciát. Így szőnyegből leginkább  egyszínűvel képzelhető el. Az is fontos szempont, hogy ne versenyezzenek egymással.

Ne felejtsük el, ha meglévő ajtóink vannak, azokkal is jól mutasson a padló és akkor a bútorok színét, anyagárót, stílusát se tévesszük szem elől. . A falak és a mennyezet szintén óriási felületek, ezért alaposan tervezzük meg, miként passzolnak egymáshoz a részletek. 

“Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket.” - mondja Márai és ez igaz is, de  a berendezés nélküli  lakás milyen érzés lenne?