Életmódváltás grillel

Hamarosan itt az "új év, új élet" időszaka. Jönnek a fogadalmak és az elhatározások, amelyek túl gyakran rövidebb életűek, mint szeretnénk. Ha szeretnél jövőre egészségesebben étkezni, akkor válaszd a grillezést, ami izgalmas, kreatív és új dimenziót ad a zöldségek ízeihez!


Ahhoz, hogy egy fogadalom tartós változást hozzon a szokásaidba nem csak elszántságra van szükséged. Sokat segít, ha új örömforrást csempész az életedbe a az újdonság, így könnyebben átlendülsz majd a nehezebb időszakokon és kitartasz a változás mellett. Ha egészségesebb táplálkozás a cél, akkor remek kezdet ehhez a grillezés. Az ételkészítés módjának lecserélésével rengeteg előnyt szerzel.

Például tudatosabb leszel! A grillt felfűteni és azon elkészíteni a húst és a zöldségeket, előkészületeket és gyakran hosszabb időt vesz igénybe, ezért érdemes egyszerre akár több napra előre megsütni a főbb alapanyagokat. Ez remek lehetőséget ad, hogy megtervezd az étkezésed és ne az éhség diktálja, hogy mit eszel!

Az étkezés élménye az orral és a szemmel kezdődik, és csak utána jön az ízlelés. A grillen készülő ételek finom illata és gusztusos látványa nagyban hozzájárul az étel élvezetéhez és hamarabb eltelsz majd az ízekkel is. Így nem csak kutyafuttában kapsz be valamint (esetleg a képernyő előtt, amire pár perc múlva már nem is emlékszel, hanem ténylegesen az ételre koncentrálhatsz és minden érzékedet kielégítheted.

A minimális olajon vagy akár anélkül készített fogások pedig kétségtelenül egészségesebbek, mint zsírban sült vagy bolti szószokban tocsogó társaik. Ráadásul pontosan tudni fogod, hogy mivel táplálod a testedet és ha akarod, teljesen elkerülheted az ízfokozókat és egyéb adalékanyagokat.

Végül pedig azt se felejtsük el, hogy a grillezett zöldségek íze és állaga egészen kiváló. Még a kevésbé szeretett párolt zöldségeknek is érdemes adni egy esélyt a grillen, mert más ízélményt nyújtanak és könnyen meglehet, hogy még a kelbimbót vagy a gombát is megszereted!

Süss az egész család számára egészségesebb ételeket az új évben! Egy kisebb gázos vagy okos grillel pillanatok alatt elérheted a sütési hőmérsékletet és nem kell fél napokat a grill mellett állnod egy gyors vacsora elkészítéséhez! Vond be a gyerekeket is az új kalandba és rengeteg közös élménnyel (és finom étellel) gazdagodtok majd!