Itt az ősz és vele a BBQ ideális ideje

Szereted a szájban szinte elomló húsokat? A füstös aromákat és a karamellizált zöldségeket? Akkor az ősz a te évszakod, ideje beizzítani a kamado grilledet és lassan, alacsony hőfokon elkészíteni álmaid pulled pork szendvicsét!


Sokan a nyári grillezés hívei, de az őszt sem érdemes lebecsülni ebből a szempontból. Nem kell a tűző napsugarakkal és a grillből áradó forrósággal együtt megküzdened, nincsenek bosszantó rovarok, viszont van miért kilépni a szürke időben is: egy ínycsiklandó, omlós és szaftos oldalasért például. A BBQ-zást kifejezetten érdemes a hűvösebb évszakokra hagyni, amikor jó esik hosszú időn át a grill mellett állni, hiszen egy alacsony hőn sütött hús, mérettől és típustól függően akár 4-11 órán át is készülhet. Ha a szeretnéd kiélvezni az őszi grillezés minden szépségét, akkor gondolkodj el egy kamado grill beszerzésén, vagy ha már, hadrendbe állításán!

A kamado grillek tojásdad alakú kerámia grillek. Formájuk és anyaguk is kiválóan alkalmassá teszik őket a BBQ ételek elkészítésére. A kerámia magas hőtartó képessége révén órákig képes egy faszenes feltöltéssel azonos hőfokot tartani. Nem kell újratölteni, nyitogatni és felügyelni sem igazán. Különösen akkor nem, ha van egy okos kémkütyüd, ami a grill belsejéből ad valós idejű információkat a húsok állapotáról. A kamado grillek alakja sem egy excentrikus tervező fejéből pattant ki, a belső hőáramlást segít a forma, ami egyenletesen, alulról és felülről egyaránt éri az ételt.

A kiváló minőségű kamadók egyre nagyobb választékban érhetőek el itthon, így biztosan megtalálod a kertedhez, családod étvágyához és igényeidhez igazodó darabot. A Kamado Chef, a Kamado Joe és a Bastard grillek is megbízhatóak, első osztályú minőséget képviselnek és kiegészítő parkjuk igazán változatos sütési élményt tesz lehetővé. 

Pizzasütéshez méretre szabott pizzakő, rotisserie húsok készítéséhez külön nyársforgató és a sokoldalúság nagykövete a félrács áll a rendelkezésedre a klasszikus kiegészítők mellett! A félrács rendszerrel egyetlen mozdulattal kialakíthatsz indirekt és direkt sütési zónákat, sőt akár többféle ételt is süthetsz egyszerre, amelyeknek más-más hőfokra van szüksége. 

Rengeteg izgalmas lehetőség, finom ízek és élvezetes időtöltés vár rád, ha ősszel a kamado grillekre szavazol. 

Ha szeretnél többet megtudni ezekről a grillekről, esetleg működés közben is megtekintenéd őket, akkor a SpaTrend ürömi bemutatótermébe vagy gyere el a H2G grilliskola egyik estjére!