Miért válassz kamado grillt?

A kamado típusú grillek egyre nagyobb választékban kaphatóak itthon is, kiváló paramétereik mégis csak a grillezők egy kis csoportját ösztönzik vásárlásra, vajon miért? Miben jobb egy ilyen grill, és melyek a hátrányai?


A kamado grillek egyre népszerűbbek és úgy tűnik képesek lesznek kitörni a viszonylagos ismeretlenség  fogságából. Bár éttermi körülmények között – elsősorban a sütőfelület mérete miatt – még mindig ritkán találkozunk vele, de fesztiválokon, gasztro eseményeken fel-felbukkannak, így első kézből szerzett tapasztalattal győzhetik meg fogyasztót a grill kétségbevonhatatlan előnyeiről. Melyek ezek?

A vastag kerámiafalak kiválóan tartják és keringetik a hőt, így a hús minden forgatás nélkül is egyenletesen sül, feleslegessé téve ezzel a rotisserie szettet. A gazdaságos üzemelés olcsóbbá, míg a faszenes működés ízben kívánatosabbá teszi a kamadót a gázgrillel szemben. A felfűtés gyorsan megy, és a hőfok beállítás is kellően precíz, ráadásul kimagasló sütési hőmérsékletet képes elérni (pizzakedvelőknek jó hír), és füstölésre is használható mindenféle különleges kiegészítő nélkül.

A fém grillekkel ellentétben pedig egy kamado nem rozsdásodik, és a grill külső felülete sem melegszik fel annyira, hogy balesetveszélyes legyen. De a mindent eldöntő érv a kamado grillek mellett, mégiscsak az íz. A lédús, szaftos, nem kiszáradt ételé, melyet egyenletesen átjár az enyhe füstös aroma. Ez az, ami függőséget és egy kis megszállottságot okoz.

Címkék:

grill kamado