30 perc aktív mozgás vagy jakuzzi használat jobb az egészségnek?

A masszázsmedencék egészségügyi pozitívumait egyre több kutatás vizsgálja, melyek arra keresik a választ, hogy ezzel a kellemes kikapcsolódással is aktívan tehetünk-e az egészségért vagy éppen a baj megelőzéséért. Az egyik kutatás a séta és a vízben ücsörgés testre gyakorolt hatását elemezte. Az eredmény több, mint meglepő!


Az angliai Loughborough Egyetem végezte a meleg víz anyagcserére gyakorolt hatását 2016-ban. A férfi tesztalanyok bevonásával végzett kísérletben a csoport egyik felének egy órát kellett 40 fokos vízben pihennie, míg a másik csoportnak egy órányi biciklizés jutott. A cél mindkét esetben az volt, hogy megemeljék a belső testhőmérsékletet és kielemezzék ezek pozitív hatásait.
A kísérlet alatt mérték az elégetett kalória mennyiségét és a tevékenység után 24 órával, a vércukorszintet is.

Az eredmények azt mutatták, hogy a biciklizők több kalóriát égettek el, mint a fürdőzők, de nem sokkal. A jakuzzi használók is körülbelül annyi kalóriát emésztettek fel a vízben ücsörgéssel, mint ha fél órát aktívan sétáltak volna. A vércukorszintjük is nagyon hasonló képet mutatott, de érdekes módon az evés utáni vércukor szint csúcs a fürdőzők esetében 10%-kal kevesebb volt, mint a biciklisek esetében.

A kutatás eredményei figyelemre méltóak, de korántsem szeretnénk senkit lebeszélni az aktív mozgásról, hiszen számtalan pozitívummal bír a sport, de mozgásukban korlátozottak számára értékes tanulság, hogy nem csak sportolással őrizhetik egészségüket és fittségüket.

Aki szeret és tud sétálni, biciklizni vagy bármilyen más mozgásformát rendszeresen űzni, az megduplázhatja erőfeszítéseinek eredményét, ha a sport után beül egy meleg vizes pezsgőfürdőbe. A kalóriaégetés mellett az izomlazításban és az izomláz elmulasztásában is segít majd a hidromasszázs. Ha pedig épp egy sérülés vagy egyéb okok miatt kénytelen vagy a sportcipőt egy időre szögre akasztani, ne keseredj el. Merülj el egy jakuzziban és élvezd, ahogy olvadnak le rólad a kalóriák még pihenés közben is.

Fektess be az egészségedbe már most és használd ki a masszázsmedence minden előnyét. Ezeket oszd meg a családoddal is, hiszen a kisgyerekektől (vízbiztonságra szoktatás) a felnőtteken át (jobb alvás, könnyebb diéta) az idősekig (könnyebb mozgás, szabályosabb vércukorszint), mindenki számára tartogat valami extra pozitívumot a medence a kikacsolódáson és kényeztető relaxáción túl is.

A SpaTrend Karácsonyi ajánlatát igénybe véve, most kedvezményes áron veheted meg a masszázsmedencét, amit aztán az egész család együtt élvezhet!