Küzdd le a náthát a masszázsmedence segítségével

Ahogy hűvösebbre fordul az idő, és egyre több időt töltünk négy fal között és zárt ajtók mögött, úgy szaporodnak meg a náthás megbetegedések. A kaparó torok, a piros orr és a könnyező szemek tünetegyüttesét enyhítheted a  jakuzzi segítségével.


Amikor a nátha leterít, másra sem vágyunk csak valami meleg italra és egy puha takaróra, ami körülölel, hogy elmenekülhessünk a didergő valóságtól. Ezt a kényeztető ölelést nyújtja a masszázsmedence forró vize, és még sok egyébben is hasznos társ lehet. A vízből felszálló forró pára segít kitisztítani a légutakat és csökkenti a torok- és szájszárazságot.

A víz jóleső melege elűzi a végtagokra telepedő hideget és beindítja az izzadást, ami segít kihajtani a betegséget. Láz esetén kerülni kell a masszázsmedencét, de egyébként náthás és influenzás megbetegedéskor is érdemes naponta 10-15 percre beülni a vízbe, hogy ezzel járulj hozzá szervezeted harcához a betegség ellen.

A masszázsmedence melege segít felpezsdíteni a véráramlást és feljebb tornássza a testhőmérsékleted is, ami a lázhoz hasonló állapotot idéz elő. Ez hozzájárul, hogy a szervezet könnyebben megküzdjön a betegséggel és gyógyírt hozzon a fájó végtagoknak is. A meleg vízgőz kitisztítja a légutakat és beindítja az orrfolyást, hogy búcsút mondhass az eldugult orrnak is.

Készíts hát a medence mellé egy adag zsebkendőt és fújd szorgalmasan az orrod, hogy ezáltal is távozzanak a szervezetedből a kórokozók. Használhatsz aromaterápiás fürdősókat is a vízhez adagolva, amelyek ugyancsak segíthetnek. De fontos, hogy csak olyan illóolajos kristályokat adagolj a vízhez, amit masszázsmedencéhez készítettek, hogy óvd a jakuzzidat is. 

Vigyél még magaddal sok-sok folyadékot, mert a testednek erre is szüksége lesz. A betegség miatt úgy is sok folyadékra van szükséged, és erre még rájön a meleg környezet miatti izzadás. ugyanis eleve izzadsz majd.

A megfázás alatti masszázsmedence használat felgyorsítja a gyógyulás folyamatát és egy kicsit megmozgatja a testedet is, ami után különösen jól esik majd a pihenés! Használd ki, hogy van otthon egy jakuzzid és rövidítsd le vele a megbetegedés időtartamát! Mikre figyelj tehát!

1. A medence víz legyen 40 fokos, hogy a meleg ténylegesen felemelje a tested hőfokát és beindítsa a gyógyító izzadást.

2. Élvezd a meleg víz lazító erejét, végtagfájdalom esetén pedig a masszázs jeteket is bekapcsolhatod, hogy átmozgasd az izmokat.

3. Lélegezz mélyen, hogy tisztuljon az orr és a tüdő. Ehhez aroma kristályokat is szórhatsz a vízbe vagy használj illóolajos mécsest.

4. Vigyél magaddal elég zsebkendőt és folyadékot, mert mindkettőre nagy szükséged lesz!

Naponta akár többször is beülhetsz a forró vízbe, de ha csak egy alkalomra van energiád, akkor jakuzzizz este, lefekvés előtt. Ez segít elaludni és mélyebb, pihentetőbb álmod lesz, ami ugyancsak hozzájárul a gyors felépüléshez!