Kerti bútor ápolási kisokos őszre

A hideget és esőt hozó ősz a kerti mulatságok végét jelenti. Időjárásálló bútorokkal és teraszmelegítővel még kitolhatod a kültéri tartózkodás idejét, de ekkor is érdemes felkészülni a téli pihenőre. Jöjjön három dolog, amit megtehetsz, hogy tavasszal is ugyanolyan jó állapotban várjanak a bútorok, mint ahogy téli álomra küldted őket!


A fedetlen vagy félig fedett bútorok is megérdemlik a kényeztetést. Még ha nem is éri közvetlenül eső őket, a reggeli köd, a bútokon megülő dér olyan plusz nedvességet jelent, amire fel kell készíteni a szöveteket és a vázat. Szerencsére a Softcare könnyen felvihető készítményei segítenek, hogy távol tartsd bútoraidtól a penészt és a mohát vagy ápold a szöveteket, a polyrattant és a fát.

Az a láthatatlan védőréteg, amit felfújsz a bútorokra nem változtatják meg a bútorok tapintását, színét vagy kinézetét, ellenben megóvják a párától, nedvességtől és a túlzott szárazságtól is.

Az ápolás után jöhet a téli pihenő helyének kiválasztása. A legjobb, ha olyan fedett helyet találsz nekik, amelyik jól szellőzik, de védve van a csapadéktól. Ha nem akarod a bútorokat mozgatni, akkor a kerti bútor ponyvákra számíthatsz. Ezek a vízhatlan, de jól szellőző anyagok távol tartják a nedvességet, a bogarakat és a télire melegre húzódó állatokat is. A több méretben kapható ponyvák használata egyszerű és szerencsére ezek is könnyen tisztíthatóak.

Amikor a bútorokat becsomagolod, akkor érdemes a párnáknak, szivacsoknak és egyéb kerti szöveteknek is helyet találni. Ha nem a házban, akkor a kültéren hagyható, vízhatlan tárolódobozokban. Ide biztos nem mászik be egér a hideg elől, de a nedvességet és a port is remekül távol tartják a szövetektől, hogy tavasszal egy frissítő szellőztetés után azonnal használatba vehesd őket!