Készen áll az őszre a masszázsmedencéd?

Amikor vége az vénasszonyok nyarának eljönnek a szürke, esős napok. Ilyenkor már nem kellemes a masszázsmedence őszi/téli felkészítésével foglalatoskodni, ezért ne is várj addig. Készülj fel már most a hideg időre, hogy amikor eljönnek az igazán hűs esték, egy tiszta, meleg és kifogástalanul működő masszázsmedence várjon otthon.


Thermo tető

A medence tetejének állapota kritikus a problémamentes használat szempontjából. Mivel a tökéletesen záródó tető gátolja a víz párolgását és a minimalizálja a hőveszteséget, rossz vagy hibás tetővel ne menj neki a télnek. Mérd fel, hogy szükség van-e cserére, és ha jó állapotban van a tető, egy kis kényeztető ápolást akkor is adhatsz neki.

Szűrők

A tetőhöz hasonlóan a szűrőket is nézd át. Az alapos tisztáson túl arra is figyelj, hogy mennyire kopottak már és, hogy tényleg el tudják-e látni tökéletesen a feladatukat. A szűrőből egyébként is érdemes pár tartalékot beszerezni, hogy amíg áztatod a mély tisztításhoz az aktuális darabokat, addig is legyen, amit betehetsz és használhatod a medencét.

Vízkezelő szerek

Ha egész télen át használnád a medencét - és miért ne élnél a hideg estéken a lazító hidromasszázs relaxáló erejével? - akkor szerezz be már most a tökéletes víztisztasághoz elég vízkezelő szert. Télen megnövekszik a masszázsmedencék használata, így előfordulhat, hogy nem kapsz rögtön kedvenc termékedből, aminek viszont a medence vízminősége láthatja a kárát. Hogy minél kevesebb időt tölts a vízkezeléssel a téli hidegben, készülj előre és raktározz be a szükséges termékekből és kényelmi kiegészítőkből már most!

Tiszta víz

A negyed/féléves vízcsere nem egy gyors mulatság, de jobb túlesni rajta, amíg a külső hőfok nem esik nagyon le. Egy napsütéses, meleg őszi napon ess túl a víz teljes, vagy részleges cseréjén, hogy egész télen zavartalanul élvezhesd a masszázsmedencéd nyújtotta előnyöket. A medence szürke vizét ráadásul most fel is használhatod a kerti bútorok utolsó lemosásához elrakás előtt vagy a terasz, netán a kocsi tisztításához.