Kerti bútorok tavaszi karbantartása

A friss tavaszi levegő, az éledező természet és a még gyenge, de már nagyon vágyott napsütés vár a teraszon. A terasz maradéktalan élvezetéhez azonban kellenek a makulátlan bútorok. Jöhet a tavaszi felkészítés!


A terasz tavaszi felkészítésénél is igaz, hogy jobb a megelőzés, mint a hibajavítás. Ahhoz, hogy a bútorok a lehető legjobb fomrájukban vészeljék át a telet és ne romoljon az állapotuk, fontos a tjó tárolás. Ha nincs külön helyed, ahova elteketed őket, akkor használj takaróponyvát, ami távol tartja a káros napsugarakat, a nedvességet és az állatokat is.

Ez már eső után köpönyeg, de a jövőre nézve érdemes beszerezni takaróponyvát, mert a tavaszi nagytakarítást is megkönnyítik. Egy frissítő takarításra ilyenkor is szükség van, de nem kell penésszel vagy bogarakkal harcolnod.

1. Jöjjön a szellőztetés!

A párnákat és egyéb szöveteket tedd ki szellőzni a napfényre, hogy magába szívja a friss tavaszi levegőt.

2. Következzen a szövetvédelem!

Ezután vesd be a Softcare tisztítócsaládot. Ez a kíméletesen, de alaposan készítmény ápolja és védi is a bútorokat. Az outdoor selection szövettisztítójával fújd be az anyagokat, hagyd megszáradni és máris egy láthatatlan és tapintásra sem érezhető védőburkot vontál a szövetekre. Ez segít, hogy egész nyáron át kevesebb problémád legyen a foltokkal és a csapadékkal!

3. Bútorok ápolás

A szövetek mellett jöhet a bútor vázának ápolása. A fémmel lesz a legkevesebb gondod, ezt egyszerűen csak töröld át szappanos vízzel. A műanyaghoz, mint például a polyrattan jöhet az outdoor selection másik tagja. Ez a tisztító és ápoló szer ugyancsak környezetbarát, védi a bútort és szép fényessé teszi, hogy újra legjobb formájában tündököljön.

A Softcare termékcsalád minden bútortípusra kínál ápoló és védő készítményeket, így akkor is megtalálod a neked való készítményt, ha fát, üveget, műbőrt vagy éppen kőfelületet frissítenél fel a tavaszi nagytakarításkor.