Mennyibe kerül egy jakuzzi üzemeltetése?

A jakuzzi egy nagyobb léptékű beruházás, az autóhoz hasonlóan, de az üzemeltetési költségek kevésbé egyértelműek. Mennyit fogyaszt egy hónapban a masszázsmedence és miből tevődik össze egyáltalán a költség?


A masszázsmedencék folyamatos fejlesztése nem csak a kényelmi funkciók halmozásában vagy a külcsín vonzóbbá tételében merül ki, a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az energiatakarékos üzemeltetésre is. Az alapvetően napi használatra tervezett jakuzziknál különösen fontos, hogy a víz felmelegítése, melegen tartása, a víz tisztítása mennyi energiát fogyaszt, hiszen, ha az túl magas, a tulajdonosok hajlamosak ritkábban használni a hidromasszázst. 

A rendszeres használat azonban olyan életminőség javulást hoz az emberek életébe, hogy a fejlesztők erre optimalizálják a profi berendezéseket. Ha tehát a jakuzzi megfelelő műszaki állapottal rendelkezik, rendszeresen tisztítod a vizet, és mindig használod a thermotetőt, akkor a havi költségek még a nagy medencék esetén sem érik el a 10 ezer forintos többlet áramszámlát.

Ahogy a videóból is kiderült, az áramköltségek csökkentéséhez erre a három területre konetrálj: hőszigetelés, megfelelő thermotető és az alacsony áramfelvételű keringető motor. Mindegyik témakörhöz vannak olyan apró trükkök és hasznos információk, amik segítenek kiválasztani a számodra ideális masszázsmedencét és persze alacsony tartani a fogyasztást. Ezért mindig kérd ki szakértők tanácsát vásárlás előtt! És ellenőrizd a keringető motor fogyasztását és hogy mennyire pontosan passzol a thermo tető.

A HotSpring medencék oldalfalainak szigetelése olyan tökéletes, hogy a hő többsége a medence tetejénél távozik. Ezt előzheted meg a  thermo tető használatával, de ez csak akkor működik hatékonyan, ha pontosan passzol a tető és nem tud alákapni a szél. Szerencsére ennél a gyártónál pontosan ez a helyzet. A medencével együtt készített és értékesített tető szorosan illeszkedik, így nem hűl ki idő előtt a víz és nem is párolog el, ami gyakori utántöltést igényelne.

Hasznos tippekért kövesd a jakuzzis videósorozatot!