Mit tud az egyik legkedvezőbb árú professzionális jakuzzi?

A masszázsmedencék piacán is egyre több modell és gyártó található, így első vásárlóként sokszor nehéz eligazodni a kínálatban. Mi fontos és elengedhetetlen, ha a masszázsmedencére nem csak kikapcsolódás helyszíneként, hanem az egészségedbe való befektetésként tekintesz? És miben érdemes esetleg kompromisszumot kötnöd a kedvezőbb árért cserébe?


A masszázsmedence kiválasztásánál először a szemünkkel vásárolunk, ezért a gyártók is nagy hangsúlyt fektetnek a kinézetre. A színek (ezek gyakran cserélhetőek), a forma (többféle is létezik) és a külső design elemek boncolgatása helyett azonban érdemes az anyagok minőségére koncentrálni. Mert a leglátványosabb megjelenés sem ér sokat, ha fél év múlva már látszódnak rajta a használatból adódó kopások és sérülések.

A valódi hidromasszázs élményt kínáló profi medencéknél szerencsére általában nincs gond az anyag minőségével, ezért "beljebb" kell menni. A masszázst adó befúvók mérete, elhelyezkedése és típusa fontos, de nem az egyetlen szempont, amit ilyenkor meg kell vizsgálni. Mert hiába a kellemes masszázs és a stresszűző izomlazítás, ha a víz nem tiszta, oda az élmény. A befúvók mellett tehát mindig nagy figyelmet kell fordítanod a víztisztítás és szűrés területére valamint a fűtésre, ami sokszor meghatározza, hogy fogod-e használni egész évben a drága szerkezetet vagy sem! Hogy ez pontosan mit is jelent a gyakorlatban, arra nagyon jó példa a Hot Spot SX masszázsmedence, ami megmutatja, hogy miben szabad és miben nem kompromisszumot kötni, ha kedvező áron akarsz luxus jakuzzit vásárolni!

A Hot Spot SX az amerikai Hot Spring cég három személyes masszázsmedencéje, ami kategóriájának egyik legkedvezőbb árú darabja, de ennek ellenére meggyőző felszereltséggel rendelkezik. A mérete és a férőhelyek száma (valamint, hogy nincs benne fekvőhely) kiváló kompromisszum, hiszen nem rontja a masszázsélményt, sőt még a közösségi fürdés élménye is adott, de alacsony tartja a vásárlási és üzemeltetési költségeket is. A kevesebb víz, könnyebb tisztítás és kevesebb vízkezelő szert is jelent, ahogy alacsonyabb energiaszámlát is. Ebben segít, hogy a Hot Spring medencékre jellemzően itt is teljesen ki van töltve a burkolat és a medencetér közötti terület hőszigetelő anyaggal, így olyan jó a hőtartása, hogy egy thermotető segítségével minimális energiára lesz csak szükséged a víz melegen tartására.

A kisebb hely kevesebb befúvót is jelent, bár számuk még így is meglepően impresszív. Összesen 17 rozsdamentes acél befúvóval rendelkezik, és ebből az egyik az egysoros Moto-Massage, ami a hát nagy tartóizmait dolgoztatja meg fel-le járó vízsugarával. A hát, nyak és derék derületére koncentráló jetek kellemes ellazulást, stresszoldást és felfrissülést ígérnek, amit tovább fokoznak az olyan extrák, mint a szabályozható LED világítás (csak kék szín) és a beépített MP3 lejátszó.

Ez a kisebb jakuzzi tehát kiváló példa arra, hogy miben nem (anyagminőség, hőszigetelés, szűrés, jetek) és miben lehet (méret, színválaszték), sőt érdemes is kompromisszumot kötni, ha kedvező árú és alacsony fenntartású jakuzzit keresel, ami akár évtizedekig is szolgál majd!