- írta: Peitli Csilla
Sajt, bacon és hagyma is kerül ennek a tartalmas köretnek a tetejére, amit az édesburgonya édeskés íze fog keretbe.
Töltött édesburgonya
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 2 ek napraforgó olaj
- 60 g cheddar sajt
- 2 ek bbq fűszerkeverék
- 120 g mozzarella
- 2 ek tejföl
- fél db hagyma
- fél csomag snidling
- 6 szelet bacon
- negyed kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 150° C-ra és készítsük elő közvetett sütésre.
- Az édesburgonyákat enyhén olajozzuk be és szórjuk meg őket a BBQ fűszerkeverék felével.
- Tegyük őket a grillre és süssük a burgonyákat 30 percig, majd fordítsuk meg őket
- Tegyük fel a bacon szeleteket is a grillre egy tálcára és süssük őket ropogósra. Párszor fordítsuk meg a sütés során, majd szórjuk meg őket is a BBQ fűszerkeverékkel.
- Szeleteljük fel a hagymát vékonyra és karamellizáljuk meg őket a bacon zsírjában, majd tegyük félre a baconnel együtt.
- Amikor a burgonyákat már könnyedén meg tudjuk szúrni egy villával, vágjuk be őket középen és a két végét megnyomva, nyissuk szét a krumplikat egy kis tasakot létrehozva.
- A burgonyákra töltsük meg a hagymával, a baconnel és a sajtokkal.
- Zárjuk vissza a grillt és süssük 5-7 percig, hogy a sajtok is megolvadhassanak.
- Ekkor vegyük le a krumplikat és tegyük őket a tálalásra szánt tálcára.
- A tetejükre jöjjön egy evőkanálnyi tejföl, amit hintsünk meg a felvágott snidlinggel és a borssal szervírozás előtt.
+ 1 tipp: Használjunk a bacon sütéséhez egy zárt aljú tálcát, mint amilyen ez a csepegtető tálca. Ez felfogja majd a bacon kisült zsírját, hogy abban megpiríthassuk a hagymákat.