Ha szeretsz kísérletezni és a különleges alapanyagokat is kipróbálnád, akkor ez a bölény steak jó kiindulási alap.

Bölény steak krumplival

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Bölény steak krumplival

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 szelet csontos bölény steak
  • 1 kg kis méretű burgonya
  • 120 ml olívaolaj
  • 1 ek almaecet
  • 30 g friss petrezselyem
  • 6 ek chimichurri szósz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A steakeket kenjük le alaposan olajjal, és ízesítsük sóval, borssal, majd tegyük félre.
  3. A burgonyákat főzzük elő 5 percig, majd szűrjük le.
  4. Egy serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat és pirítsuk meg bennük a félbe vágott burgonyákat 6-8 perc alatt, hogy a külsejük ropogós kérget kapjon.
  5. A krumplikat tegyük tálba és sóval, borssal valamint az almaecettel ízesítsük.
  6. A steakeket tegyük fel a forró rácsokra és süssük őket oldalanként 6-8 percig, a kívánt állag eléréséhez.
  7. Tálaláskor minden steakre tegyünk egy evőkanálnyi chimichurri szószt és szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.