Meditáció a masszázsmedencében: Pezsgőfürdőzés a lélek felfrissüléséért

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hétköznapokban a különböző holisztikus megoldások, mint például a meditáció. Tapasztalja meg ön is a teljes testi-szellemi felfrissülést - íme, egy 15 perces, masszázsmedencében elvégezhető gyakorlat!


Egyre nagyobb szerepet kapnak a hétköznapokban a különböző holisztikus megoldások, mint például a meditáció. Tapasztalja meg ön is a teljes testi-szellemi felfrissülést - íme, egy 15 perces, masszázsmedencében elvégezhető gyakorlat!

Mentális felfrissülésünk tökéletes helyszíne lehet a masszázsmedence, azonban ne feledjük: mint minden mást az élet egyéb területein, a szellemi kikapcsolódást is gyakorolni kell.

Meditálni szinte bárhol lehet, de ha egy masszázsmedencében tesszük, akkor a folyamat még könnyebb és pihentetőbb lehet, hiszen a meleg, nyugtató vízben könnyebb ellazulni a test és a lélek számára egyaránt. Ezt a 15 perces meditációt egyszerűen végezzük el lépésről lépésre – az eredmény garantált!

Mielőtt elkezdenénk, győződjünk meg róla, hogy a pezsgőfürdő hőmérséklete megfelelően kellemes-e, és kapcsoljuk ki a befúvókákat. Ezután helyezkedjünk el törökülésben a medencében, vagy olyan pozícióban, ahol a hát egyenes lehet. A fejet egy kicsit döntsük lefelé. Tegyük a kezeket a combunkra úgy, hogy a tenyér felfelé nézzen. Máris érezni fogjuk, hogy a jakuzzi a felhajtó erejének köszönhetően sokkal kellemesebb így ülni, mint a szárazföldön végezni a gyakorlatot.

Most következik az első lélegzet: csukjuk be a szemünket, majd vegyünk 5 nagyon mély és lassú lélegzetet. Ahogy kifújjuk a levegőt, a hangsúly azon az érzésen van, hogy a testnek mennyire jól esik ez a légzés és ez a megnyugtató pihentető helyzet. Folytassuk normál levegővétellel: a hangsúly most a testre kerül. Gondolatban pásztázzuk végig minden testrészünket, vizsgáljuk meg, mit, hol, hogyan érzünk. Fentről lefelé haladva, tudatosan lazítsuk el minden porcikánkat. Az arcot, a füleket, a homlokot, a vállakat, majd a karokat, a csuklókat.

Engedjük, hogy testünk teljes súlyával belesüppedjen az ülésbe, miközben élvezzük a medence vizének melegségét, ahogy simogatja bőrünket, ellazítja az izmainkat. A fókuszt helyezzük ismét a légzésedre. Számoljunk a belégzés és a kilégzés alatt, kezdve kettőtől, és folytassuk egészen addig, amíg egy lélegzetvétel alatt el nem érjük a tízet. Bár az elején nehéz megtartani a koncentrációt – hiszen a figyelmünk folyamatosan elkalandozik – idővel, sokkal sikeresebbek leszünk.

Ha még nem talált rá álmai masszázsmedencéjére, keresse a professzionális berendezéseket a SpaTrend országos raktár-kiárusítás és bemutatótermi vásár keretében, ahol év végéig szakértők segítségével választhatja ki az ön számára tökéletes jakuzzi modellt.

Címkék: