A Fiberon kültéri padlóburkolat előnyei

Az Őszi napsütésben még az otthonunk kibővített részeként kertünkben és teraszunkon tölthetjük a munkába sietős reggeleket és a pihenésre szánt délutánokat, estéket. 


Az Őszi napsütésben még az otthonunk kibővített részeként kertünkben és teraszunkon tölthetjük a munkába sietős reggeleket és a pihenésre szánt délutánokat, estéket. 

Fiberon Exotics Cherry kompozit kültéri burkolat

A Fiberon Decking WPC különleges kültéri burkolóanyaga műanyag és fa kompozit keverékéből készül
, ezért e szálkától mentes padlóval egyedi és kifinomultan szép kültereket nyerhetünk, amelyekkel a kerti úszómedence vagy jakuzzi környékét is érdemes burkolni, hogy egységes látványú, ugyanakkor csúszásmentes, biztonságos burkolatra tehessünk szert. Nézzük meg, milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik a fa burkolattal összehasonlítva!


A Fiberon kültéri burkolóanyag mellett szóló tények, avagy Fa kontra Fiberon:


1. A Fiberon kompozit padló kevesebb karbantartást igényel, mint a fa deszkázat

Fa kontra Fiberon karbantartás 

Kompozit padló nem félkész padló. Megérkezik a késztermék és soha nem kell csiszolni, festeni vagy felületkezelni, tisztítására pedig elegendő az egyszerű, semlegesen tisztítószeres víz. A fapadlót a telepítés után egy-két évente utó kell kezelni, ami azt jelenti, hogy a Fiberon választásával jelentős mennyiségű időt és fáradtságot takaríthatunk meg. Szabadidejét töltse családjával és barátaival, ne az ecsetekkel és a kaparókkal!

 
2. A Fiberon kompozit padló kevesebbe kerül a hosszú élettartama alatt, mint a fából készült változata és tovább tart

Fa kontra Fiberon tartósság

Míg a kezelt fa padló költsége kezdetben kisebb, a karbantartási költségek lényegesen magasabbak. Ha a fa padló fenntartása átlagosan 100.000-150.000 Ft évente, akkor mennyi lehet a kompozit padlóé? Gyakorlatilag elenyésző. Mi több, a fa padló felületén megjelenhet a penészedés, a rothadás és a rovarok okozta károsodás, így csökkentve élettartamát, míg a Fiberon évről évre megtartja minőségét.

 

3. A Fiberon kompozit padló anyaga környezetbarát és toxin-mentes

Fa kontra Fiberon környezetbarát szemlélet

A Fiberon védi környezetét és családja egészségét. A kompozit padló helyi forrásból származó újrahasznosított műanyagból és a helyi malom fűrészáru maradékából, illetve egyéb újrahasznosításra kerülő anyagokból készül. Ez azt jelenti, hogy a gyártás során a Fiberon megakadályozza, hogy évente több mint 50.000 tonna műanyag és egyéb hulladék a kiöntött hulladéklerakókba és hulladékégetőkbe kerüljön. A kompozitok gyártása megakadályozza a további erdőirtást, mentesek a mérgező vegyi anyagoktól és a zárt hurkos vízhűtő rendszerek használatával nulla vízhozam kíséri, a megújuló energia körforgásába visszatérve. A 98,5%-os újrahasznosítási aránnyal az USA és a vasúti közlekedés üvegházhatást okozó gázok kibocsátását is csökkentik, továbbá a Fiberon hozzájárul termékeivel a LEED és az egyéb zöld épület minősítési rendszerek alkalmazásához.

 

4. A Fiberon kompozit padló biztonságosabb

Fa kontra Fiberon biztonság

A fa és műanyag Fiberon kompozit padló kipattogzás mentes és csúszásmentes felülettel rendelkezik, amely biztonságosabb a gyermekek és a háziállatok számára, valamint a mezítlábas közlekedés során.

 

5. A Fiberon kompozit padló természetes, akár a fa

Fa kontra Fiberon természetesség

A Fiberon kompozit padló gyártása hosszú utat tett meg az elmúlt öt évben. A mai kompozitok már a természetes szépséget és az egzotikus keményfát is tükrözni tudják a finom és változatos fa erezetű minkákkal.

Olvasd el Az Őszi Otthon körül a Fiberon teraszburkolattal című cikkünket!

Címkék: