Profilom 2017. október 19. Csütörtök - Nándor

Egyél meleg fagyit, egyenesen a grillről


A fagyi elválaszthatatlanul összeforrt a nyárral, és most ezt a remek kettőst egy egészen új szintre emelheted, ha a kapcsolatukba bevonod a grillt. A grillezett fagyi olyan különleges csemege, amellyel minden vendéget levehetsz a lábáról.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hogy ki volt az első, akinek eszébe jutott a jéghideg fagyi gömböket a forró rácsra tenni, azt mi is csak találgatni tudjuk, de ha követni szeretnéd a felfedező úton ezt az úttörőt, akkor adunk pár tanácsot a nagy kalandhoz. A sütés némi előkészületet és egy igazán forró grillt igényel, de jöjjenek a pontos lépések.

1. A tetszőleges ízű fagylaltból formázz gombócokat egy fagyikanál segítségével. Egy tálcára helyezve a gömböket tedd a mélyhűtőbe 1-2 órára, hogy minél jobban lehűljenek.

2. Ezután jöhet a panírozás. Ehhez két tálra lesz szükséged, egyikbe mehet a felvert tojás sárgája, a másikba pedig a kókuszreszelék. A fagyigömböket mártsd először a tojásba, majd a kókuszba.

3. A panírozást ismételd meg. A dupla réteg nagyobb védelmet nyújt, és meggátolja, hogy a fagyi idő előtt szétfolyjon.

4. A bepanírozott fagyi mehet vissza a hűtőbe még pár órára, hogy újra megszilárduljon. De még a hűtőbe kerülés előtt húzd fel a fagylaltokat egy-egy nyársra, hogy később könnyebb legyen megsütni és forgatni őket.

5. A kellően visszahűlt fagylaltot forró grillre, kebab sütőre helyezd fel, és süsd 1-2 percig oldalanként. Mikor a kókusz kezd megbarnulni, vedd le a grillről és azonnal tálald.

6. Díszítésnek használhatsz valamilyen öntetet és gyümölcsöket.

Ha további fagylaltos recepteket keresel, nézz körül itt és itt!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook