Miért ne süss egyszerre több ételt a grillen?

Amikor többféle, egymástól eltérő alapanyag vár a grillezésre, a logisztika komoly fejtörést okozhat. A legegyszerűbb, ha mindent felpakolunk, amíg van a rácson üres hely, de a sütés szempontjából mégsem ez a legjobb megoldás. Hogy miért?


Amikor többféle, egymástól eltérő alapanyag vár a grillezésre, a logisztika komoly fejtörést okozhat. A legegyszerűbb, ha mindent felpakolunk, amíg van a rácson üres hely, de a sütés szempontjából mégsem ez a legjobb megoldás. Hogy miért?

A komolyabb grillek nagy sütőfelületei ott kellettik magukat, kérve, hogy használja ki a helyet, és minél több ételt süssön rajtuk. Mi ezt mégsem ajánljuk. Egyrészt mert nem praktikus. A sütés során a legtöbb ételt meg kell forgatni vagy mozgatni, hogy a meleg ne csak egy helyen érje őket, ez pedig egy csurig megpakolt rácson nem lesz egyszerű. Másrészt nem tudod megfelelően kiaknázni a közvetett és közvetlen hővel rendelkező zónák egyéni adottságait, főleg, ha egyféle ételt sütsz.

A többféle ételnél pedig az merülhet fel problémaként, hogy a beállított hőfok nem felel meg mindegyik ételtípusnak, allergiások esetében pedig a keresztszennyeződésekre is ügyelni kell. De ha nincs is szó ételallergiáról, az egyes ételek fűszerezése és aromája könnyen átjárhatja a mellette sülő falatokat, elrontva az eredet ízkombinációt.

Amikor egyszerre több, eltérő sütési paraméternek kellene megfelelni, általában egyiknek sem sikerül maradéktalanul eleget tenni. Amennyiben mindenképpen több mindent tenne rácsra, arra figyeljen, hogy azok jól elkülönüljenek, tehát ne érjenek össze és ne is kerüljenek a sütés során sem egymás helyére. Így megmaradhat az ízek integritása, és nem kell feláldozni a megfelelően megsült ételt a gyorsaságért.

Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Spring masszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!

Címkék: