Napi grillreceptünk: Ázsiai coleslaw saláta
- írta: Peitli Csilla
- 2017.05.04
Az amerikai grillpartik elmaradhatatlan kelléke a coleslaw saláta, amely frissességével egészíti ki a tartalmas húsokat. Az ázsia változat még több zöldséget és friss ízt tartmaz, érdemes ezt a verziót is kipróbálni.
Az amerikai grillpartik elmaradhatatlan kelléke a coleslaw saláta, amely frissességével egészíti ki a tartalmas húsokat. Az ázsia változat még több zöldséget és friss ízt tartmaz, érdemes ezt a verziót is kipróbálni.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
200 g káposzta
200 g vörös káposzta
1 db répa
1 db piros paprika
1 db uborka
5 szál zöldhagyma
2 ek koriander zöld
3 ek. olaj
3 ek. szójaszósz
1 ek. szezám olaj
2 ek. rizsecet
1 kk. lime lé
1 gerezd fokhagyma
1 kk. barna cukor
1 kk. chili por
késhegynyi chili pehely
csipet só, bors
2 ek. pirított szezámmag
A saláta összeállítása mindössze pár percet vesz igénybe, de az előkészítés eltarthat egy darabig, ha minden zöldséget kézzel aprítunk fel. A zöldségeket jullienra (nagyon végkonyra) kell vágni, hogy ne legyen túl nagy falat a nyers saláta.
Miután minden hozzávalót felapítottál, keverd össze egy nagy tálban őket, és tedd félre.
Tálalás előtt egy kisebb edényben keverd össze az olajat a szója szósszal, a szezám olajjal, a rizsecettel, a lime lével, az apróra vágott fokhagymával, a barna cukorral és chilikkel. Amikor a cukor is elolvadt adj hozzá egy zöldhagymát felkarikázva.
Ezt a szószt öntsd az összekevert salátamixre, majd végül szórd meg pirított szezámmaggal.