Rántott juharlevél az őszi slágerkaja Japánban
- írta: Faragó Zoltán
- 2014.10.07
A mindig leleményes japánok az őszt is kihasználják. Amíg mi idehaza albumba gyűjtjük a faleveleket, az ázsiai országban finom csemegét készítenek belőle.
A mindig leleményes japánok az őszt is kihasználják. Amíg mi idehaza albumba gyűjtjük a faleveleket, az ázsiai országban finom csemegét készítenek belőle.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Az egyedi finomságot momijinak hívják és a juharlevél mellett tempura tészta alkotja, ebbe burkolják a levelet, amelyet aztán forró olajban kisütnek.
Mivel a levélnek nem igazán van íze, ezért az étel aromája csakis a tészta ízesítésén és az esetlegesen hozzáadott alapanyagokon, például szezámmagon múlik, a levél pedig 20 perc alatt sül finom ropogósra.
A csemegét természetesen nem csak a japánok szeretik, hiszen a külföldi turisták egyik kedvenc szuvenírjeként is számon tartják.