Omlós, könnyen szálaira bontható bárányhús, amiből szaftos burger készíthető!

Bárány burger tépett hússal

Elkészítési idő: 520 perc
Nehézség: 4

Bárány burger tépett hússal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2-2,5 kg bárány lapocka
  • 60 ml olívaolaj
  • 60 g fűszerkeverék marhához
  • 1,2 dl Worcestershire szósz
  • 1,8 dl almaecet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt vagy a smokert 120 fokra. Készítsünk elő egy kevés tölgyfát a füstöléshez és vizes tálat, hogy ne száradjon ki a hús.
  2. A bárányt kenjük le az olívaolajjal, majd fűszerezzük a keverékkel.
  3. Ezután mehet is a grillre 90 percre, még nyitott tetőnél.
  4. Közben a Worchestershire szószt és az almaecetet keverjük össze és tegyük egy szórófejes flakonba.
  5. A sütés első szakaszát követően, minden fél órában fújjuk le a húst a flakonban lévő keverékkel.
  6. Süssük tovább a húst zárt tető mellett 4-6 órát.
  7. Végül tegyük a húst egy grilltálcára, locsoljuk meg a maradék folyadékkal és takarjuk le szorosan alufóliával.
  8. Így folytassuk a sütés tovább 2-3 órán keresztül, nézve a belső hőfokot.
  9. Amikor a hús teljesen megpuhult, pihentessük 30 percig, majd hústépő villával bontsuk szálaira és készítsünk belőle szendvicseket.