- írta: Peitli Csilla
Omlós, könnyen szálaira bontható bárányhús, amiből szaftos burger készíthető!
Bárány burger tépett hússal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2-2,5 kg bárány lapocka
- 60 ml olívaolaj
- 60 g fűszerkeverék marhához
- 1,2 dl Worcestershire szósz
- 1,8 dl almaecet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt vagy a smokert 120 fokra. Készítsünk elő egy kevés tölgyfát a füstöléshez és vizes tálat, hogy ne száradjon ki a hús.
- A bárányt kenjük le az olívaolajjal, majd fűszerezzük a keverékkel.
- Ezután mehet is a grillre 90 percre, még nyitott tetőnél.
- Közben a Worchestershire szószt és az almaecetet keverjük össze és tegyük egy szórófejes flakonba.
- A sütés első szakaszát követően, minden fél órában fújjuk le a húst a flakonban lévő keverékkel.
- Süssük tovább a húst zárt tető mellett 4-6 órát.
- Végül tegyük a húst egy grilltálcára, locsoljuk meg a maradék folyadékkal és takarjuk le szorosan alufóliával.
- Így folytassuk a sütés tovább 2-3 órán keresztül, nézve a belső hőfokot.
- Amikor a hús teljesen megpuhult, pihentessük 30 percig, majd hústépő villával bontsuk szálaira és készítsünk belőle szendvicseket.