Egyszerű recept, de egy izgalmas hozzávaló miatt különleges ízélmény lesz belőle.

Bárányborda algás vajjal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Bárányborda algás vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 szelet bárányborda
  • 100 g vaj
  • 1 ek nori lap

Elkészítés:

  1. A nori lapot törjük össze porrá, majd ezt kevejük össze a vajjal. Hűtőben tároljuk felhasználásig.
  2. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  3. A hússzeleteket kenjük le bőségesen a vajjal (a felét bátran rátehetjük), majd mehetnek is fel a grillre.
  4. Oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk meg, és már vehetjük is le a grillről.
  5. Fóliába csomagolva pihentessük 5 percig tálalás előtt.
  6. Tálaláskor a maradék vajat még halmozzuk a bárányra.