- írta: Peitli Csilla
Egyszerű recept, de egy izgalmas hozzávaló miatt különleges ízélmény lesz belőle.
Bárányborda algás vajjal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 12 szelet bárányborda
- 100 g vaj
- 1 ek nori lap
Elkészítés:
- A nori lapot törjük össze porrá, majd ezt kevejük össze a vajjal. Hűtőben tároljuk felhasználásig.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A hússzeleteket kenjük le bőségesen a vajjal (a felét bátran rátehetjük), majd mehetnek is fel a grillre.
- Oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk meg, és már vehetjük is le a grillről.
- Fóliába csomagolva pihentessük 5 percig tálalás előtt.
- Tálaláskor a maradék vajat még halmozzuk a bárányra.