Báránylapocka pálinkás aszaltszilvával töltve

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 4

Báránylapocka pálinkás aszaltszilvával töltve

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 kg Bárány lapocka
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 1 dl Szilvapálinka
  • 1 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. A lapockát szépen kiterítjük - ha túl vastag a hús akkor kicsit kiveregetjük.
  2. Bekenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk apróra vágott rozmaringgal és a közepére rakjuk a pálinkába áztatott szilvát.
  3. Feltekerjük, és összekötözzük.
  4. Kb. 30-40 perc alatt, a hús méretétől függően, grillen többször megforgatva készre sütjük.
  5. A tűzről levéve fóliába csomagoljuk, és hagyjuk kicsit pihenni. Aztán szeleteljük!

 

 

 

 

A recepthez használj fatüzelésű kamado grillt.