- írta: Peitli Csilla
Báránylapocka pálinkás aszaltszilvával töltve
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- 1 kg Bárány lapocka
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 dl Szilvapálinka
- 1 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 g só
Elkészítés:
- A lapockát szépen kiterítjük - ha túl vastag a hús akkor kicsit kiveregetjük.
- Bekenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk apróra vágott rozmaringgal és a közepére rakjuk a pálinkába áztatott szilvát.
- Feltekerjük, és összekötözzük.
- Kb. 30-40 perc alatt, a hús méretétől függően, grillen többször megforgatva készre sütjük.
- A tűzről levéve fóliába csomagoljuk, és hagyjuk kicsit pihenni. Aztán szeleteljük!
A recepthez használj fatüzelésű kamado grillt.