A megszokott burgereknél komplexebb a fűszerezése, de ugyanolyan gyorsan elkészül, mint a marhaburger.

Fűszeres bárány burger

Elkészítési idő: pihentetés + 10 perc
Nehézség: 2

Fűszeres bárány burger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg darált bárányhús
  • 1 ek olaj
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 ek füstölt pirospaprika
  • 1 ek fahéj
  • 1 ek kurkuma
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 ll menta levél
  • 8 db hamburger

Elkészítés:

  1. Kapcsoljuk be a grill oldalégőjét és egy serpenyőben melegítsük elő az olajat.
  2. Majd ezen pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  3. Az aranyló hagymákat tegyük egy tálba a darált hússal, a fűszerekkel, a citrom reszelt héjával, a sóval, borssal és az aprított menta levelekkel.
  4. Dolgozzuk össze az egészet és készítsünk belőlük 8 gombócot.
  5. Hagyjuk őket pihenni a hűtőben 30 percre.
  6. Addig melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  7. Amikor eleget pihent a hús, a gombócokat lapítsuk el és oldalanként süssük őket 3-3 percig medium állagért. (Ha ennél jobban átsütve szeretnénk, akkor hagyjuk még fent pár percig.)
  8. A húsokkal együtt a zsemlék vágott belsejét is pirítsuk fel pár 30 másodperc alatt, majd zöldségekkel és a kedvenc szószunkkal állítsuk össze a szendvicseket.