- írta: Peitli Csilla
A megszokott burgereknél komplexebb a fűszerezése, de ugyanolyan gyorsan elkészül, mint a marhaburger.
Fűszeres bárány burger
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,5 kg darált bárányhús
- 1 ek olaj
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek őrölt koriander
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 1 ek fahéj
- 1 ek kurkuma
- 1 db citrom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 ll menta levél
- 8 db hamburger
Elkészítés:
- Kapcsoljuk be a grill oldalégőjét és egy serpenyőben melegítsük elő az olajat.
- Majd ezen pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Az aranyló hagymákat tegyük egy tálba a darált hússal, a fűszerekkel, a citrom reszelt héjával, a sóval, borssal és az aprított menta levelekkel.
- Dolgozzuk össze az egészet és készítsünk belőlük 8 gombócot.
- Hagyjuk őket pihenni a hűtőben 30 percre.
- Addig melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Amikor eleget pihent a hús, a gombócokat lapítsuk el és oldalanként süssük őket 3-3 percig medium állagért. (Ha ennél jobban átsütve szeretnénk, akkor hagyjuk még fent pár percig.)
- A húsokkal együtt a zsemlék vágott belsejét is pirítsuk fel pár 30 másodperc alatt, majd zöldségekkel és a kedvenc szószunkkal állítsuk össze a szendvicseket.