- írta: Peitli Csilla
A húvéti bárány ezúttal egy kis csavarral, mégpedig szilvapálinkás csavarral készül. A gyümölcsös, enyhén pikáns töltelék teszi igazán izgalmassá a bárányt, amely grillezve igazi csemegévé válik.
Húsvéti különlegesség: Báránylapocka pálinkás aszaltszilvával töltve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg Bárány lapocka
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 dl Szilvapálinka
- 1 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 g só
Elkészítés:
A bárány betöltése némi kézügyességet igyénel, de utána már igazán nem lesz gond az elkészítéssel.
A lapockát terítse ki - ha túl vastag lenne, kicsit kloffolja ki - majd kenje meg a húst zúzott fokhagymával.
Szórjon rá vágorr rozmaringot, és a közepére helyezze el a pálinkába előzőleg beáztatott aszalt szilvát.
Óvatosan tekerje fel, hogy a szilva középre kerüljön, majd összekötözéssel vagy szilikonpántokkal rögzítse a roládot.
Süsse a húst, vastagságától függően, 30-40 percig, többször is megforgatva a grillen az egyenletes sülés érdekében.
A tűzről levéve csomagolja fóliába, és hagyja abban pihenni egy kicsit a húst, mielőtt felszeletené és tálalná a húsvéti különlegességet.