A húvéti bárány ezúttal egy kis csavarral, mégpedig szilvapálinkás csavarral készül. A gyümölcsös, enyhén pikáns töltelék teszi igazán izgalmassá a bárányt, amely grillezve igazi csemegévé válik.

Húsvéti különlegesség: Báránylapocka pálinkás aszaltszilvával töltve

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 0

Húsvéti különlegesség: Báránylapocka pálinkás aszaltszilvával töltve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg Bárány lapocka
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 1 dl Szilvapálinka
  • 1 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 g só

Elkészítés:

A bárány betöltése némi kézügyességet igyénel, de utána már igazán nem lesz gond az elkészítéssel. 

A lapockát terítse ki - ha túl vastag lenne, kicsit kloffolja ki - majd kenje meg a húst zúzott fokhagymával.

Szórjon rá vágorr rozmaringot, és a közepére helyezze el a pálinkába előzőleg beáztatott aszalt szilvát.

Óvatosan tekerje fel, hogy a szilva középre kerüljön, majd összekötözéssel vagy szilikonpántokkal rögzítse a roládot.

Süsse a húst, vastagságától függően, 30-40 percig, többször is megforgatva a grillen az egyenletes sülés érdekében.

A tűzről levéve csomagolja fóliába, és hagyja abban pihenni egy kicsit a húst, mielőtt felszeletené és tálalná a húsvéti különlegességet.